Click Me

Log masuk ke akaun anda


Sila Daftar (Register) untuk ahli baru

Daftar akaun baru

Tarikh Lahir
Jantina

Negara

Dengan mendaftar, anda bersetuju dengan Terma

Lupa password?

  Soalan Lazim

F.A.Q (Frequently Asked Question)

Apakah laman web TamanSyurga ini ?

TamanSyurga atau TamanSyurga.com ini diwujudkan sebagai sebuah portal khusus mencari jodoh Muslim dan juga bagi semua golongan termasuk non-Muslim. Ia adalah sebuah Portal Jodoh Muslim PERCUMA 100%.

Bagaimana ia berfungsi ?

Anda hanya perlu..
Daftar (Register) secara Percuma,
• Log Masuk (Login) dan lengkapkan maklumat asas diri, serta upload foto untuk dikenali,
• setelah lengkap maklumat diri, anda boleh lihat dalam Senarai Ahli (Lelaki / Perempuan),
• anda boleh berkenalan (ta'aruf) dengan mereka secara berhemah untuk mencari pasangan sekufu, semuanya PERCUMA.
• bila anda berMESEJ dengan ahli bakal 'Teman Syurga' pasangan anda di ruangan Chat, 'Notifikasi Mesej' anda itu akan dihantar ke emel ahli tersebut.. begitu juga dengan anda, Mesej balasan ahli tersebut nanti akan dihantar ke emel anda sebagai 'Notifikasi Mesej'.. anda perlu semak emel anda (mungkin di dalam Spam Folder), bila mana ada Mesej Baru dihantar oleh bakal pasangan 'Teman Syurga' anda..

Siapakah yang layak ?

Kami menggalakkan mereka yang layak, cukup umur dan yang boleh bernikah, untuk mendaftar menjadi ahli TamanSyurga dengan niat untuk mencari Jodoh yang Halal di sini.

Mereka yang di bawah umur tidak digalakkan, pihak TamanSyurga tidak menanggung risiko atas sebarang masalah di pihak ahli-ahli, sila rujuk Terma & Syarat.

Adakah TamanSyurga benar-benar PERCUMA ?

Ya, TamanSyurga menyediakan tapak untuk anda mencari pasangan hidup sekufu secara PERCUMA sepenuhnya. Kami TIDAK mengenakan sebarang bayaran atau Yuran Keahlian..!!

Anda hanya perlu niat dengan ikhlas dan Daftarlah di sini untuk tujuan mencari jodoh yang Halal, dan berhubunglah dangan bakal teman syurga anda secara berhemah.

Apakah beza TamanSyurga dengan portal jodoh lain yang juga kata Percuma ?

Jangan terpedaya dengan portal jodoh yang lain, mereka hanya kata 'keahlian percuma'.. TETAPI hakikatnya mereka mengenakan YURAN Keahlian kepada ahli mereka, bermakna..

Masalah Portal² Jodoh Yang Lain: Kelebihan Portal TamanSyurga:

Di sinilah tujuan sebenar kami untuk memberikan yang terbaik untuk para pencari jodoh mengetepikan semua masalah di atas. TamanSyurga merupakan satu-satunya portal jodoh PERCUMA sepenuhnya..!!

Anda hanya perlu Daftar sahaja, terus Login dan carilah bakal teman syurga anda, insyaAllah, jodoh adalah ketentuan Allah S.W.T.

Adakah selamat menggunakan portal TamanSyurga ?

Samalah seperti persoalan, adakah selamat menggunakan media sosial..? Namun, portal TamanSyurga sebagai medium mencari jodoh menyediakan sistem tertutup yang tidak membolehkan ahli berhubung secara 'public' (seperti facebook, dll). Ahli akan hanya berhubung dengan kenalan secara privasi, bukan 'public' atau bukan secara 'group'.

Sekiranya ada ahli / kenalan yang mendatangkan masalah, mengganggu, bagaimana ?

Sekiranya terbukti ada ahli / kenalan yang bermasalah atau mengganggu, anda (sebagai ahli) boleh melaporkan kepada pihak kami tentang masalah atau gangguan tersebut di ruangan Report. Anda perlu:


Adakah benar-benar boleh bertemu jodoh di TamanSyurga ini ?

TamanSyurga adalah alternatif yang kami sediakan untuk membantu para pencari jodoh yang benar-benar ikhlas ingin bertemu jodoh. Hakikat jodoh itu hanyalah ketentuan Allah S.WT.

Jadi nasihat kami, setiap perbuatan yang baik itu mestilah dimulai dengan Niat yang ikhlas, untuk mencari jodoh kerana Allah & untuk berkahwin mengikut Sunnah Rasulullah SAW.. insyaAllah.
ADS